Actualitate

Mihai Popșoi: Pentru a obține gaz mai ieftin, R. Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Să ne mânjim cu sângele vecinilor noștri. Noi nu putem face așa ceva

post-img
Mihai Popșoi

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi vine cu o reacție după ce, mai multe formațiuni politice de opoziție au declarat că actuala guvernare trebuie să meargă la Moscova pentru a negocia un preț mai bun pentru gazele naturale, scrie Radio Chișinău.

„Aud tot mai des opinia că conducerea țării trebuie să meargă la  Moscova să obțină un preț mai mic la gazele naturale. Trebuie să  înțelegem cu toții: pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, Republica  Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru  gaz mai ieftin, trebuie să sprijinim uciderea oamenilor în țara vecină.  Să ne aliniem celor care comit aceste crime. Să ne mânjim cu sângele  vecinilor noștri. Aceasta este condiția obținerii unui preț mai mic  pentru gazul rusesc astăzi.

Noi nu putem face așa ceva.  Ne vom mobiliza, ne vom solidariza și vom rezista. În sezonul rece,  Guvernul va oferi sprijin cetățenilor pentru care povara acestui preț va  fi prea mare. 

Prețul înalt plătit pentru gaz este și  prețul pe care il plătim pentru neadmitrea atragerii Reublicii Moldova  în acest război tragic ”, scrie Popșoi pe pagina sa de Facebook. 

author-img_1

Cristian Sava

Reporter