Actualitate

Parlicov, întrevedere cu omologul său de la București. A fost decisă reactivarea grupului de lucru comun pe domeniul energetic

post-img
întrevedere
Sursa foto: eduard bizgu

Grupul de lucru moldo-român pe domeniul energiei din care fac parte atât factori de decizie din ministere, cât și managerii principalelor întreprinderi de profil va fi reactivat, urmare a discuției bilaterale dintre miniștrii Energiei Victor Parlicov și omologul său român Virgil-Daniel Popescu. Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei la Chișinău a delegației premierului României, Nicolae Ciucă.

Cei doi oficiali au abordat și evoluția proiectelor de  interconexiune energetică, în special inițiativa de construcție a liniei de înaltă tensiune Bălți-Suceava de 400 kV. De asemenea, au fost examinate și proiecte de colaborare dintre întreprinderile energetice din cele două state.

 „România a avut o contribuție esențială în asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Din România am primit energie electrică pentru a acoperi necesarul de consum, păcură în calitate de combustibil alternativ pentru sistemul centralizat de încălzire, lemne pentru cetățeni din mediul rural și tot în România am stocat gaze naturale”, a declarat Victor Parlicov.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter