Social

În acest weekend, strada pietonală Eugen Doga din Chişinău s-a transformat într-un restaurant în aer liber

În acest weekend, strada pietonală Eugen Doga din Chişinău s-a transformat într-un restaurant în aer liber

Bucătarii celor mai cunoscute localuri de oraş au făcut un adevărat spectacol gastronomic în faţa pofticioşilor. Deloc puţini, chiar dacă preţurile nu au fost chiar mici.

ZFR

Centrul Chişinăului a fost scăldat şi astăzi în arome ademenitoare. Cei mai apreciaţi bucătari au încins grătarele şi au preparat delicii culinare, spre încântarea vizitatorilor, indiferent de preferinţe.

"La noi găsiţi cea mai bună şi cea mare paella, legume, cartofi, mămăliga cu carne, cu brânză. Paella este favorita turor oaspeţilor care vin, este destul de gustoasă şi ceva nou pentru piaaţa Moldovei."

"La toate festivalurile carnea e 60 de lei, legumele 30, 35 de lei. Aveţi cumpărători, vizitatori? -Nu chiar mulţi, dar sunt. M-am aşteptat la mai mulţi, poate lumea e la odihnă, puţini."

Crame celebre dar şi mici producători au avut grijă ca paharele să fie tot timpul pline cu licori pentru cei însetaţi, fie că a fost vorba de tării, vin, bere sau răcoritoare.

"Timp de trei zile le propunem clienţilor noştri două tipuri de vin şi de spumant, rose şi alb. Deja avem cumpărături care vin toate trei zile."

ZFR

"Avem aperol spritz, şampanie apă minerală, portocală. Pentru cei care nu servesc, cvas, Cel mai mult preferă aperol spritz."

Participanţii la cea de a patra ediţie a Festivalului Street Food Chişinău spun că au savurat atât preparatele culinare cât şi timpul agreabil petrecut cu cei dragi.

"Mai rar se întâmplă aşa ceva în Chişinău, îmi place foarte mult locaţia pentru că este mult spaţiu şi în principiu şi mâncarea e gustosă şi vinurile sunt gustoase."

"Vreo 40 de ani în urmă auziam de la cei care se duceau în România cu viză şi ne spuneau că afară au mâncat, au băut  un vin, aşa era în România. Ziceam că va fi şi la noi aşa şi iată şi la noi."

"Vânzătorii au expus ce este mai bun, mâncarea este gustoasă şi o dispoziţie bună ne creează muzica. Am gustat nişte frigărui, salate şi legume coapte la grătar."

Participarea micilor producători la festival a fost posibilă cu sprijinul financiar acordat prin intermediul Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova. Evenimentul se va încheia în această seară cu un concert susţinut de Moldovan National Youth Orchestra.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter