Politic

UPDATE: Arestul la domiciliu în privința lui Igor Dodon se menține

Igor Dodon la CAC
Sursa video: TVR MOLDOVA

UPDATE: Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, va petrece şi următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Magistraţii Curţii de Apel au admis astăzi demersul procurorilor privind prelungirea măsurii preventive.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, este aşteptat astăzi, din nou, la Curtea de Apel Chişinău. Avocații lui au cerut anularea arestului la domiciliu iar judecătorii trebuie să dea o decizie.

Magistrații au început examinarea recursul avocaților lui Igor Dodon privind anularea măsurilor preventive de arest la domiciliu. Va fi examinată şi contestaţia procurorilor care au cerut restricţii mai dure pentru arestul la domiciliu. 


Ședința trebuia să aibă loc joi, 25 august, însă a fost amânată la solicitarea avocaților. 


Fostul președinte al Republicii Moldova este cercetat penal pentru corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.  


Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai iar în urma perchezițiilor au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. 


Pe 17 august, procurorii anticorupție au anunțat că au fost puse sub sechestru mai multe mijloace bănești, depistate și ridicate la percheziții. Igor Dodon pledează nevinovat.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter