Politic

Nicu Popescu: "R. Moldova va adera la UE! Vom avea o economie mai solidă, iar pacea și bunăstarea cetățenilor vor fi asigurate"

post-img
Nicu Popescu

Aderarea la UE va aduce numeroase beneficii țării, declară Nicu Popescu, fostul viceprim-ministru și ministru de externe al Republicii Moldova. "Calea noastră de aderare la UE ne arată că, atunci când dorim ceva cu adevărat, imposibilul devine posibil", a declarat el.

"Moldova va adera la UE! Astăzi, spre sfârșitul zilei, la Luxemburg, va avea loc prima Conferință Interguvernamentală care va marca începutul oficial al negocierilor de aderare pentru Moldova și Ucraina. Calea noastră de aderare la UE ne arată că, atunci când dorim ceva cu adevărat, imposibilul devine posibil.

Aderarea la UE va face Moldova mai puternică și mai protejată. Prin aderarea la UE vom putea sprijini mai bine agricultorii, medicii, învățătorii, oamenii de afaceri. Vom avea o economie mai solidă, iar pacea și bunăstarea cetățenilor vor fi asigurate", transmite Nicu Popescu, fostul viceprim-ministru și ministru de externe al Republicii Moldova, într-o postare pe Facebook.

Ursula von der Leyen: "Felicitări R. Moldova și Ucrainei pentru deschiderea negocierilor de aderare"

Totodată, ex ministrul menționează că referendumul este următoarea etapă importantă în calea noastră. 

"Rezultatele referendumului vor determina viteza aderării noastre la UE. Această viteză depinde de noi toți. Este momentul să ne mobilizăm și să ne facem auziți.  

Fiecare poate contribui: votați, convingeți apropiații și sprijiniți activ ideea europeană. Alăturați-vă inițiativei civice - Cetățeni pentru Europa", conchide Nicu Popescu.

"Ziua de 25 iunie 2024 va rămâne în istorie." Roberta Metsola salută startul oficial al negocierilor de aderare la UE cu R. Moldova și Ucraina

Astăzi, se dă startul oficial al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, în cadrul primei Conferințe Interguvernamentale UE - Moldova.  Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, care este și șeful al delegației și negociatorul-șef al procesului de negociere a aderării Republicii Moldova la UE, a explicat pe pagina sa de Faceebook, importanța aceastei conferințe pentru parcursul european al R. Moldova.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter