Politic

Kremlinul amenință R. Moldova cu pedepse dure, dacă se va alinia sancțiunilor occidentale impuse Federaţiei Ruse

Kremlinul amenință R. Moldova cu pedepse dure, dacă se va alinia sancțiunilor occidentale impuse Federaţiei Ruse

Kremlinul amenință Chişinăul cu pedepse dure dacă Republica Moldova se va alinia sancțiunilor occidentale impuse Federaţiei Ruse. Declaraţiile au fost făcut de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

MARIA ZAHAROVA purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe: "La un moment dat, paşii făcuţi de UE nu au rămas fără răspunsul nostru. Atunci când Chişinăul se va alătura acestor restricţii, noi vom fi obligaţi să luăm măsuri faţă de partea moldovenească. Subliniem că aceasta nu va fi alegerea noastră, ci o măsură de răspuns la acţiunile  neprietenoase."

Autoritățile de la Chișinău au o listă cu persoanele care ar urma să cadă sub incidenţa sancțiunilor, a declarat, anterior, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

NICU POPESCU ministrul Afacerilor Externe: "La această etapă, noi am fost invitaţi să ne aliniem anul acesta doar la acest regim de sanţiuni legate de drepturile omului şi ulterior, pe măsura invitaţiilor Uniunii Europene vom mări rata de aliniere la sancţiunile europene."

Ministrul a ezitat să spună despre cine este vorba, dar a menţionat că sunt 25 de persoane, iar aproximativ jumătate sunt cetățeni ruși. Celor supuşi sancţiunilor, ca urmare a implicării, într-o formă sau alta, în agresiunea din Ucraina, li se vor îngheța conturile bancare sau bunurile personale. Nicu Popescu a declarat că Uniunea Europeană a cerut Republicii Moldova să adere la un pachet de sancțiuni individuale ce vizează pedepsirea unor cetăţeni ruşi pentru încălcarea drepturilor omului.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter