Actualitate

Politologul Cristian Pârvulescu: Prezentă la Bucha și Kiev, Maia Sandu a transmis un semnal puternic legat de opțiunile valorice ale Republicii Moldova

post-img
Cristian Pîrvulescu

„Maia Sandu este un om politic de o remarcabilă capacitate de adresare, Prezentă la Bucha și Kiev, Maia Sandu a transmis un semnal puternic legat de opțiunile valorice ale Republicii Moldova. Niciun om de pe pământ nu poate rămâne indiferent la ce se întâmplă în Ucraina”, a declarat politologul Cristian Pârvulescu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Politologul român a menționat că, față de crimele de la Bucha poți să manifești solidaritate sau poți fi de partea agresorului.

„Acțiunea Maiei Sandu a fost o acțiune curajoasă, care dovedește că Republica Moldova are o politică externă clară, că sprijină Ucraina în fața unei agresiuni inacceptabile”, a precizat politologul.

Potrivit lui Cristian Pârvulescu, vizita Maiei Sandu trebuie văzută în contextul geo-politic actual și în raport cu vizita programată luni la București.

„Nu trebuie să ne ferim de cuvinte, Rușii sunt vinovați de crime de război, iar Putin este sub mandat de arestare în 123 de țări. Știm că Republica Moldova este expusă unui război hibrid și este necesar să ne adresăm acelei părți care acceptă argumentele raționale”, a conchis Cristian Pârvulescu.

Analistul Valeriu Paşa a precizat în cadrul emisiunii că evitarea extinderii războiului pe teritoriul Republicii Moldova se datorează rezistenței armatei și poporulyui ucrainean.

„Da, avem aceste limite impuse de caracterul neutru al statului, dar sunt foarte mulți politicieni care încearcă să ne convingă că trebuie să fim neutri din punct de vedere moral. Asta ar însemna să nu condamnăm agresorul ci, în realitate, să fim de partea sa”, a spus Valeriu Pașa.

Analistul Anatol Țăranu a spus în cadrul emisiunii că conducerea politică de la Chișinău a arătat clar că Republica Moldova se află de partea care se opune Moscovei.

„Prezența Maiei Sandu este ți un semn de recunștință a tuturor moldovenilor. Suntem solidari cu ucraineii și președintele a mers la Bucha să exprime această solidaritate”, a declarat Anatol Țăranu.

Ediția integrală a emisiunii Punctul pe AZi o puteți urmări în continuare

author-img_1

Cristian Sava

Reporter