Social

La MAIA s-a discutat despre necesitatea mecanismelor de asigurare în agricultură

post-img
imagine simbol

Oportunitățile de extindere a serviciilor de asigurare în sectorul agricol au fost discutate la MAIA, între vicepremierul Vladimir Bolea și reprezentanții Grawe Carat Group. Discuțiile s-au axat inclusiv pe necesitățile sectorului agricol în ceea ce privește asigurările.

Vicepremierul Bolea a subliniat că, în Republica Moldova, dezvoltarea companiilor de asigurare nu a fost uniformă de-a lungul anilor: „Predominant, acestea s-au axat pe instrumente obligatorii, cum ar fi asigurările de locuințe și auto, în timp ce sectorul agricol a fost relativ neglijat.”

În cadrul întâlnirii, s-a evidențiat că există un număr redus de companii de asigurare care oferă un pachet complet de servicii pentru agricultură.

„Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare intensifică eforturile de promovare a asigurărilor printre agricultori, organizând instruiri specializate în raioanele țării. Totodată, statul acoperă 70% din prima de asigurare. Aceste inițiative fac parte din angajamentul nostru de a întări sustenabilitatea activităților agricole în Moldova", a declarat Vladimir Bolea.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter