Social

MAIA a facilitat a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui

post-img
MAIA a facilitat a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui

La ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea soarelui, în format videoconferință.

Reprezentanții companiei S.A. Floarea Soarelui au confirmat că au fost achitate toate datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale.

 

Agenda discuțiilor a continuat despre procedura de acordare a licențelor de import pentru semințele de floarea soarelui  în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone. MAIA amintește că, CSE a dispus prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale, impunând condiția ca acestea să fie utilizate exclusiv pentru procesare, interzicând reexportul.

 

Vicepremierul Vladimir Bolea a explicat că permisiunile de import se vor oferi în baza cererilor agenților economici, în fiecare lună, până la începutul noii recolte. Toate informațiile despre licențele acordate, inclusiv cantitățile importate, vor fi publicate pe site-ul ministerului. Totodată, pentru a asigura că interesele agricultorilor sunt reprezentate, din componența comisiei responsabile de luarea acestor decizii fac parte și membrii asociațiilor de profil.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter