Social

Destinații turistice din R. Moldova, incluse într-o competiție din România

post-img
Mănăstirea Căpriana

Șapte destinații turistice din Republica Moldova se află printre cele 120 de finaliste ale competiției „Destinația anului 2024”, cel mai important proiect de promovare a turismului din România, relatează InfoPrut.ro.

Anul acesta, competiția s-a extins în premieră și în Republica Moldova, astfel încât cele șapte finaliste concurează alături de cele din România și pot fi votate atât de publicul din România, cât și de cel din Basarabia.

Printre destinațiile din R. Moldova care concurează cu cele din România se numără, la diferite categorii, satul Văleni din raionul Cahul unde „bunica bate toba”, Complexul Muzeal „Țipova-Saharna” din raionul Rezina, Mănăstirea Căpriana din raionul Strășeni, Rezervația Naturală Plaiul Fagului din raionul Ungheni, pensiunea „La Tudora” din raionul Ștefan Vodă, dar și municipiile Chișinău și Soroca.

Destinațiile din R. Moldova pot câștiga oricare dintre categoriile competiției, dacă acumulează cel mai mare punctaj. De asemenea, în cadrul Galei de pe 21 mai 2024, se va acorda și premiul special „Destinația Anului în Republica Moldova”, pentru destinația cu cel mai mare punctaj.

Cei care doresc să susțină destinațiile turistice din Republica Moldova își pot acorda votul AICI, la diferite categorii, în perioada 15 aprilie –8 mai.

Potrivit organizatorilor, destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul publicului pe platforma destinatiaanului.ro, votul juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare. Câștigătoarele competiției de anul acesta vor fi anunțate pe 21 mai, pe scena Ateneului Român.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter