Politic

Maia Sandu îndeamnă tinerii să iasă la vot: „De ce, dragi tineri, i-ați lăsa pe alții să vă decidă viitorul și să trăiți cum au ales alții pentru voi?”

post-img
imagine

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri o discuție cu aproximativ 140 de tineri, axată pe teme precum alegerile, politica și aderarea la Uniunea Europeană. În cadrul întâlnirii, Maia Sandu a evidențiat cunoștințele tinerilor despre viața din țările europene, precum și oportunitățile de studii, carieră și inovație oferite de UE.

„Tinerii prețuiesc enorm libertatea de decizie - ei vor singuri să aleagă cum se îmbracă, ce muzică ascultă, ce mănâncă, ce profesie aleg. Firesc! Atunci de ce, dragi tineri, i-ați lăsa pe alții să vă decidă viitorul și să trăiți cum au ales alții pentru voi?” a scris Maia Sandu.

Potrivit președintei, peste 40 mii de tineri vor vota pentru prima data pe 20 octombrie. Votul lor poate înlcina balanța. În acest sens, Maia Sandu îndeamnă tinerii să iasă la vot, pentru a „nu ne trezi luni cu regrete”:

„Peste 40 de mii de tineri, care au împlinit 18 ani, vor vota pentru prima dată pe 20 octombrie. Împreună cu alte sute de mii de tineri, votul lor poate înclina balanța. Ce va fi mâine cu Moldova va afecta în cea mai mare măsură tinerii. Avem nevoie de ajutorul tinerilor cu vocea puternică pentru a-i convinge pe toți să iasă la vot pe 20 octombrie. Să nu ne trezim luni cu regrete. Mai ales că referendumul nu are turul 2, ” se menționează în postarea președintei Maia Sandu.

Într-o postare video, Maia Sandu a reamintit tinerilor că pot vota în localitățile în care învăță, având buletinul de identitate și carnetul de student sau elev.

Am un mesaj important pentru tineri. Să știți că pe 20 octombrie puteți vota în localitățile în care învățați, la orice secție de vot, având buletinul de identitate și carnetul de student sau elev. E foarte simplu mergeți la vot pe 20 octombrie”.

Pe 20 octombrie, în Republica Moldova vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul constituțional pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter