Sport

Valentin Petic este noul membru al echipei olimpice a Republicii Moldova

Valentin Petic este noul membru al echipei olimpice a Republicii Moldova

Valentin Petic este noul membru al echipei olimpice a Republicii Moldova. Luptătorul de stil greco-roman a obținut biletul de participare la Olimpiada de la Paris, în urma evoluției de excepție la competiția de calificare, organizată în Turcia.

În limitele categoriei de 67 de kilograme, Valentin Petic și-a adjudecat patru victorii, trecând de rivalii din Croația, Egipt și Elveția. În finală, sportivul antrenat de Mihail Cucul a luptat cu germanul Etienne Kinsinger, pe care l-a învins cu rezultatul de 3 la 1. Această victorie i-a adus nu doar medalia, dar și biletul de calificare la prima Olimpiadă din carieră.


La festivitatea de premiere, Valentin Petic a luat distincția și, totodată, certificatul oficial, care confirmă prezența la Jocurile Olimpice de la Paris.


Astăzi vor lupta fetele pentru un loc la Olimpiada din Franța, după care va fi rândul luptătorilor de stil liber. Deocamdată, Republica Moldova are trei reprezentanți ai acestui sport, calificați oficial la Jocurile Olimpice de la Paris. Este vorba despre Anastasia Nichita, Irina Rîngaci și Victor Ciobanu. În total, echipa olimpică a țării este formată din 11 sportivi.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter