Actualitate

Luminița Odobescu: Există șanse mari ca, până la sfârșitul acestui an, românii să poată călători în SUA fără viză

post-img
imagine simbol

După vizită la Washington, ministrul român de externe Luminița Odobescu consideră că există șanse mari ca, până la sfârșitul acestui an, cetățenii români să poată călători în Statele Unite ale Americii fără a mai avea nevoie de viză.

ZFR

 


Acest lucru va fi posibil dacă România va reduce rata de refuz a vizelor sub pragul de 3% . Includerea României în Programul Visa Waiver ar permite cetățenilor români să călătorească în Statele Unite cu scop turistic sau de afaceri pentru o perioadă de până la 90 de zile, fără a solicita viză.

Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României: A fost o tema principala de discuție cu secretarul de stat Antony Blinken dar și cu alți oficiali americani. Am trecut în revistă progresele în pregătirea includerii României în programul Visa Waver și am reconfirmat angajamentul nostrum pentru a continua cooperarea strânsă în vederea atingerii acestui obiectiv în cel mai scurt timp posibil. Am înregistrat progrese imporortate pe partea legislative, partea română a încheiat ultimele acorduri de asemenea avansăm în ceea ce privește scăderea ratei de refuz care trebuie să ajungă sub 3%. Eforturile noastre continuă într-un ritm accelerat obectivul nostrum este de a realize acest lucru până la sfârșitul anului dar depinde așa cum am spus de retducerea ratei de refuz sub 3%. Deci eforturile noastre sunt în această direcție.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter