Justiție

A făcut cale întoarsă. O ucraineancă - reținută cu cinci documente falsificate pe Aeroportul Internațional Chișinău

post-img
acte false

Angajații Poliției de Frontieră au refuzat intrarea în Republica Moldova pentru o cetățeancă a Ucrainei de 34 de ani, care deținea cinci documente cu semne rezonabile de falsificare.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat ieri, pe Aeroportul Internațional Chișinău, în fluxul călătorilor sosiți cu ruta „Istanbul-Chișinău”.

Polițiștii de frontieră au supus controlului în linia II-a cetățeanca Ucrainei. Ca urmare, în bagajul personal au fost depistate cinci documente care ar fi emise pe numele unor persoane străine. În privința tuturor celor cinci documente există bănuială rezonabilă că sunt falsificate, fiind ridicate trei cărți de identitate afgane, o carte de identitate și un permis de conducere, ambele pretins emise de autoritățile ucrainene.

În baza celor constatate, polițiștii de frontieră au luat decizia neautorizării trecerii frontierei de stat pentru străină. Totodată, actele falsificate urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere a actelor oficiale false.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter