Actualitate

Sâmbătă și duminică, la Bookfest se va instala forfota. Radu Paraschivescu: ”Ne așteptăm să avem o afluență mare de public”

post-img
Punctul pe AZi

Sâmbătă și duminică se așteaptă a fi două zile în care forfota se va instala la Salonul Internațional de Carte Bookfest. De această părere sunt scriitorii și jurnaliștii Radu Paraschivescu și Vitalie Ciobanu, care invită repetat oamenii să viziteze Bookfest pentru a se încărca cu cărți bune.

ZFR

Scriitorul Radu Paraschivescu declară că, atât Bookfest, cât și Congresul Național al Istoricilor Români, care au loc în această perioadă la Chișinău, dau orașului „o strălucire, un spor de identitate și de contur”.

„Sunt a treia oara în ultimii 3 ani, la Chișinau și a început sa îmi placă. Abia aștept lansările de mâine și poimâine. Vineri este ziua în care începe forfota. Forfota asta anunță un vârf cu accente sâmbăta, și o participare asiduă și duminică. Dar acum, ce-am văzut mi-a plăcut și mi-a dat un pic de oxigen. Noi avem aceste baloane de oxigen care se numesc Bookfest și atunci ne hrănim cu ceva ce care e pe jumătate adevăr, pe jumătate iluzie, și anume ideea că lumea totuși citește vârtos și are nevoie de noi, și că meseria pe care o facem, nu este o meserie inutilă. Da, după ce am văzut vineri, se pare că, într-adevăr, avem un rost pe lume”, spune Radu Paraschivescu.

Scriitorul Vitalie Ciobanu a apreciat locația în care se desfășoară Bookfest în ultimii ani, și anume Universitatea de Stat în Moldova.  

„E multă lume, ne așteptăm mâine, poimâine, să avem o afluență mare de public. E un program de lansări halucinant, în sensul bun al cuvântului, adică e un adevărat maraton de evenimente editoriale, dezbateri, recitaluri poetice chiar. Marile vânzări cred că se vor produce sâmbătă și duminică”, a declarat scriitorul Vitalie Ciobanu, acesta arătându-se convins că mâine, sâmbătă, Bookfestul va fi vizitat de și mai multă lume, inclusiv mame cu copiii. 

De asemenea, invitații emisiunii Punctul pe Azi au apreciat succesiunea „bine gândită” a evenimentelor culturale românești care au loc în Chișinău, începând cu Bookfest și Congresul Național al Istoricilor Români, continuând cu Reuniunea Teatrelor Românești și Zilele Filmului Românesc, care vor avea loc în luna septembrie.

Edi'ia integral[ a emisiunii Punctul pe AZi o pute'i urm[ri ]n continuare

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter