Social

Autorităţile municipale au decis să sisteze circulaţia maşinilor pe porţiunea de caldarâm de pe strada 31 August din Chişinău

Autorităţile municipale au decis să sisteze circulaţia maşinilor pe porţiunea de caldarâm de pe strada 31 August din Chişinău

Autorităţile municipale au decis să sisteze circulaţia maşinilor pe porţiunea de caldarâm de pe strada 31 August din Chişinău. Totodată va fi interzisă şi parcarea vehiculelor, până va fi identificată o soluţie. Decizia autorităţilor vine după ce TVR MOLDOVA a realizat un reportaj despre consecinţele traficului rutier asupra caldarâmului.

VITALIE MIHALACHE șef, Direcția generală mobilitate urbană: „Cu regret nu este respectat indicartorul rutier privind neadmiterea staţionării şi traversării zonei izolate pe strada 31 august, în special zona de caldarâm. Sunt indicatoare care indică accesul interzis, pe această zonă va fi asigurată limitarea sau va fi blocat fizic accesul pe această zonă pentru a nu permite circularea sau parcarea autoturismelor pe această zonă până la definitivarea soluţiilor şi aprobarea unei viziuni cu privire la modul de remediere a acestui tronson de drum”.


Anterior, directorul Agenţiei Naţionale Arheologice a precizat că pavajul e afectat din cauza ciculaţiei intense a maşinilor. Caldarâmul, vechi de peste un secol, a fost descoperit în timpul lucrărilor de reabilitare a străzii 31 August. Potrivit specialiştilor, acesta ar data din perioada când primarul oraşului Chişinău era Carol Schmidt.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter