Actualitate

LIVE. Conferință de presă susținută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, ministrul Educației și Cercetării și președintele FMF: R. Moldova va avea un stadion național conform standardelor UEFA

post-img
Conferință de presă

Conferință de presă susținută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și președintele Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), Leonid Oleinicenco, privind proiectul de construcție al Stadionului Național.

ANDREI SPÎNU ministrul Infrastructurii și Dezvoltării regionale: Capacitatea stadionului de la 20 la 25 mii locuri pentru spectatori, acoperiș continuu care să acopere toate scaunele, locuri de parcare 1500-1800, suprafata 18 mii m2 la sol și 10 mii m2 în interiorul stadionului. Tribunele pentru spectatori vor include mai multe subzone.

DAN PERCIUN ministrul Educației și Cercetării: Pe viitoare Arena Națională vom găzdui meciuri importante de nivel național și internațional și tot aici planificăm să asigurăm și sediile federațiilor sportive naționale. Construcția stadionului național face parte dintr-un efort mai larg al guvernului de a susține și a promova sportul.

LEONID OLEINICENCO președinte, Federația Moldovenească de Fotbal: Arena națională de fotbal este un obiectiv important de infrastructură socială. Suntem unica țara care nu dispune de o arena fotbalistică modernă. Arena modernă va deschide oportunități noi de a desfășura la Chișinău evenimente fotbalistice mari . Estimările noastre arată că anual putem aduce 20 de mii de turisti sportivi care vor procura servicii în volum de 6 mil de euro.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter