Social

Biblioteca interactivă pe patru roţi a pornit prin satele R. Moldova

Biblioteca interactivă pe patru roţi a pornit prin satele R. Moldova

Ludobusul Misiunii Sociale "Diaconia" a pornit prin satele Republicii Moldova pentru a le face copiilor vacanţa mai interesantă. Biblioteca interactivă pe patru roţi a făcut astăzi primul popas în satul Săseni raionul Călăraşi. Alături de volunari, cei mici s-au distrat şi au şi învăţat regulile de securitate electrică pentru a-şi petrece vara în siguranţă.

Zeci de copii, beneficiari ai Centrului Comunitar din Săseni, au avut parte de o zi cu surprize. Voluntarii Misiunii Sociale "Diaconia" le-au organizat jocuri în aer liber, ateliere de creaţie şi activităţi educative nonformulare în colaborare cu reprezentaţii Premier Energy.

VERONICA MORARU, reprezentant Premier Energy: „Acest proiect este unul inedit pentru că nu are loc în clasă, dar totul are loc prin joc, copiii nici nu-şi dau seama că în acest mod învaţă o regulă de securitate. Să nu se urce pe pilonii de electricitate, să nu atingă un cablu electric”.

Organizatorii îşi propun să prevină cazurile de electrocutare. Cel mai recent a avut loc în luna aprilie a acestui an, soldat cu moartea unui minor din raionul Teleneşti.

„Am un desen creat de mine, el ne avertizează să nu ne apropiem de electricitatea mai puternică. Am învăţat că electricitatea este un lucru periculos pentru oameni şi poate fi folosit în scopuri bune, dar nu e un lucru cu care să te joci”.

DIANA  ARBUZNIAC, părinte: „Zi de zi copiii noştri sunt implicaţi în activităţi, vin voluntari. Vara trecută a fost şi o tabară, iar fetele mele cu drag au venit la aceste activităţi”.

În această vara, voluntarii vor ajunge în peste 15 localităţi.


DANIELA GROZA, coordonator activităţi, Misiunea Socială Diaconia: „Planificăm să aducem această educţie în zonele cu risc sporit de electrocutare”.

VASILE DOMENTE, preot: „Ei zilnic vin aici, 30- 40 de şcolari, înafară de program, vin şi frăţiorii din grădiniţă. Sunt jocuri mobile şi de creaţie, este un centru oferit de şcoală, se vede o schimbare spre bine a acestor copii”.

Proiectul Ludobus este destinat copiilor care au un acces limitat la jocuri și activități extrașcolare.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter