Actualitate

Nicolae Negru: M-am așteptat ca PAS să propună candidat la funcția de bașcan în UTA Găgăuzia. Am auzit numai mesaje pro-rusești

post-img
Nicolae Negru

„M-am așteptat ca PAS să propună candidat la funcția de bașcan în UTA Găgăuzia. Și celelalte partide trebuiau să înainteze candidați. A ieșit că numai candidații pro-ruși au concurat, numai mesaje pro-rusești am auzit”, a declarat editorialistul Ziarului Național, Nicolae Negru, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Potrivit editorialistului, promisiunile făcute în timpul campaniei electorale au fost „deșănțate”.

„Am auzit că va fi construit aeroport, că li se va da împrumut de jumptate de miliard de euro, că vor fi reduse tarifele la gaze, ca și cum ar exista o conductă de gaz separată, care merge la Comrat”, a spus Nicolae Negru.

Acesta a precizat că toți candidații se întreceau în a fi mai pro-ruși.

„A fost o palmă tuturor partidelor, dar în special partidului de la guvernare”, a menționat editorialistul, care a adus în discuție și subiectul finanțării ilegale a campaniei electorale din UTA Găgăuzia.

„Acolo pare că Constituția Republicii Moldova nu funcționează, e o sferă aparte, care nu e legată cu legislația noastră”, a spus Nicolae Negru.

La rândul lui, Ion Sula, președintele PSDE, a declarat în cadrul emisiunii că în UTA Găgăuzia există cetățeni care își doresc ca Republica Moldova să meargă în Uniunea Europeană.

„Era bine să fie prezent fie un candidat al unui partid, fie unul comun care să exprime valori europene. Astăzi poate nu mai eram în situația în care niciunul dintre candidați nu a contestat alegerile”, a spus Ion Sula.

Emisiunea integrală Punctul pe AZi din 26 mai o puteți urmări în continuare.



author-img_1

Cristian Sava

Reporter