Sport

Radu Albot a înregistrat o nouă victorie în faza calificărilor de la Roland Garros

Radu Albot a înregistrat o nouă victorie în faza calificărilor de la Roland Garros

Radu Albot a înregistrat o nouă victorie în faza calificărilor de la Roland Garros. Pentru a ajunge pe tabloul principal al turneului de Mare Șlem, tenismenul basarabean are nevoie să-l depăşescă pe un sportiv din Argentina.

Britanicul Ryan Peniston a fost adversarul lui Radu Albot în runda secundă a preliminariilor de la Roland Garros. După primele două seturi, ambii jucători și-au adjudecat câte un punct la general.

În actul decisiv, sportivul din Republica Moldova a început în forță și a condus cu scorul de 5 la 1. Rivalul din Marea Britanie, însă, a redus din diferență, dar Albot a profitat de încă un serviciu pierdut de britanic și s-a impus cu 6 la 4.

Cu scorul de 2 la 0 la general, Radu Albot a acces în runda finală a preliminariilor de la competiția de Mare Șlem. În partida decisivă pentru calificare pe tabloul principal, sportivul nostru, de pe locul 111 în clasamentul mondial, se va confrunta cu argentinianul Camilo Ugo Carabelli, care se află pe poziția 150 în topul general. Competiția organizată la Paris are premii totale de aproape 50 de milioane de euro.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter