Sci-Tech

Google va construi o Academie de Securitate Cibernetică în cadrul Universităţii Tehnice din Moldova

Google va construi o Academie de Securitate Cibernetică în cadrul Universităţii Tehnice din Moldova

Compania Google va investi în securitatea informaţională a Republicii Moldova. Gigantul american va construi o Academie de Securitate Cibernetică în cadrul Universităţii Tehnice din Moldova. Despre acest proiect, dar şi despre instrumentele de combatere a atacurilor cibernetice s-a vorbit în cadrul dialogului "Fighting Misinformation Online", care a avut loc la Chişinău.

BETH GOLDBERG, manager de program, Jigsaw Google: Suntem acum într-o eră în care detectarea dezinformării nu este atât de importantă. Trebuie să găsim alte instrumente, trebuie să trecem de la atac, la apărare.

MIHAI LUPAŞCO, secretar de stat, Ministerul Dezvoltării Economice şi Digitalizării: Odată ce suntem mai mult prezenţi online, devenim automat mai expuşi, mai vulnerabili şi în acest context, Guvernul planifică în următoarea perioadă să creeze o agenţie specializată, cu competenţe naţionale care va acoperi domeniul de securitate cibernetică.

Google va investi un milion de dolari în eforturile tehnologice ale Republicii Moldova. Compania va construi o Academie de Securitate Cibernetică în cadrul Universităţii Tehnice din Moldova, îmbunătăţind astfel competenţele digitale.

JEFF BRYAN, director USAID Moldova: Parteneriatul cu Google va ajuta ca Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională să îşi consolideze efortul pentru a combate dezinformarea şi atacurile cibernetice împotriva Republicii Moldova.

DOINA NISTOR, director, Proiectul Tehnologiile Viitorului: Noi ne bucurăm că vom avea un partener aşa ca Google pentru consolidarea şi dezvoltarea unei Academii de Securitate Cibernetică în Republica Moldova. O a două prioritate a cooperării cu Google se axează şi pe combaterea dezinformării.

Dialogul "Fighting Misinformation Online" este organizat de Centrul Mediacor şi Google, cu susţinerea Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanţat de USAID, Suedia şi Marea Britanie.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter