Extern

VIDEO. Tăcere deplină a armatei ucrainene în privința contraofensivei. Un clip cu militari care duc degetul la gură, publicat de ministerul Apărării de la Kiev, a devenit viral pe internet

post-img
clip

Operațiunea, pregătită în mare secret, cu militari ucraineni antrenați de ţări NATO, pare iminentă. Ministerul ucrainean al Apărării a publicat pe platformele sociale un clip cu militari care duc degetul la gură, semn de tăcere deplină. Clipul se numește "Planurile iubesc tăcerea."

Prin clipul “Planurile iubesc tăcerea”, ministerul ucrainean al Apărării îndeamnă la tăcere operațională. Jurnaliștii sunt rugați să nu publice speculații privind contraofensiva, pentru că, afirmă oficiali de la Kiev, inamicul e cu ochii pe orice informație, relatează stiriletvr.ro.


Oleksi, pilot ucrainean: Ce e contraonfesiva ? O întrebare complicată. Ca orice militar, dorim să provocăm pierderi maxime inamicilor şi să-i forţăm să se întoarcă în ţara lor.

Serhi Nayev, șeful Comandamentului Interarme, armata ucraineană: Băieţii noştri sunt foarte motivaţi, gata de acţiune. Continuă antrenamentele pentru atacuri aeriene asupra duşmanului.

Potrivit presei americane, vârful de lance al contraofensivei vor fi trupe ucrainene de elită, antrenate de țări NATO. Vor fi atacuri multiple din aer și de la sol, iar un rol cheie îl vor avea specialiștii în bruiaj electronic, pentru a perturba comunicațiile rușilor. Experții militari sunt de părere că primele 72 până la 96 de ore sunt decisive.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter