Actualitate

Agenţiile de turism oferă o gamă variată de destinaţii pentru sărbătorirea Crăciunului pe stil vechi

Agenţiile de turism oferă o gamă variată de destinaţii pentru sărbătorirea Crăciunului pe stil vechi

Basarabenii se pregătesc să întâmpine Crăciunul pe stil vechi aşa cum se cuvine. Mulţi vor sta acasă dar sunt și dintre cei ce și-au programat vacante în străinătate. Agenţiile de turism oferă o gamă variată de destinaţii, la mare și munte sau în oraşe renumite pentru Târgurile de Crăciun.

Pentru a scăpa de frig, unii aleg să meargă la mare, în zone exotice. Egiptul este una dintre destinatii mai ales că preturile au mai scăzut. Pentru un hotel de cinci stele, all inclusive, o pereche trebuie să achite putin peste o mie de euro. Iar pentru ţările din emisfera sudică, preturile sunt de și câteva mii de euro.

MARIANA GRĂJDEANU, proprietar agenţie de turism: „Cei care doresc să-şi petreacă vacanţa la mare să fie cald şi nisipul fin la picioare atunci ei optează pentru destinaţii ca Bali, Maldives, Egipt. În Egipt multe hoteluri au cina festivă inclusă”.

Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, agenţiile de turism propun vacante in România, Bulgaria, Ucraina sau chiar Andora. Preţurile sunt de câteva sute de euro pentru 3 nopţi de cazare într-un hotel de 4 stele.

DANIELA CIBOTARI, manager turism: „Anul acesta avem organizat transport de grup în România, care până la urmă ocupă cea mai mare cotă pe piaţa din Republica Moldova. La fel avem autocare în Bulgaria, aici sunt două staţiuni de ski Pomporova şi Bansko şi faţă de anul trecut s-a redeschis din nou pârtiile din Bukovel”.

O altă optiune este vizita la rudele care muncesc peste hotare. Iar  sărbătorile in mediul rural, cu obiceiuri și mese traditionale autentice, pot asigura garantia unor sărbători fericite.

Perioada sarbatorilor e extinsă in Republica Moldova.

Multi basarabeni celebreaza Craciunul pe stil vechi, pe 7 ianuarie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter