Economic

Ziua leului moldovenesc. BNM și băncile comerciale invită elevii și studenții într-o călătorie pe „Drumul banilor”

post-img
Lei moldovenești

În acest an aniversar pentru leul moldovenesc, care împlinește 30 de ani de la introducere, Banca Națională a Moldovei (BNM) va organiza pe 29 noiembrie pentru elevi și studenți o călătorie pe „Drumul banilor”. Este un eveniment de educație financiară îndrăgit de copii și tineri pentru edițiile sale anterioare, subiectul financiar devenind pentru mulți dintre ei unul de preferință între alte subiecte de interes sporit, transmite un comunicat al BNM.

Călătoria va începe la Banca Națională, oferind vizitatorilor posibilitatea de a afla, cum circulă banii, sub ce formă și cum ajung în economie sau la consumatori.

De asemenea, excursioniștii vor audia un scurt istoric al leului moldovenesc și vor putea să admire colecția de monede comemorative și jubiliare emise de Banca Națională a Moldovei, precum și obiecte de artă monetară din alte țări, expuse în muzeul băncii centrale.

Participanții la eveniment vor putea urmări, la fel, o prezentare de atracție și utilitate, pregătită  de experții Băncii Naționale despre semnele de siguranță ale leului moldovenesc. Călătoria pe „Drumul banilor” va continua la una dintre băncile comerciale, care vor dezvălui concepte importante pentru arealul de cunoștințe ale consumatorilor și vor simula situații  inedite din lumea financiară.

Participarea la eveniment va fi posibilă prin înregistrare prealabilă. Vor vi constituite grupuri de până la 30 de persoane cu vârste de peste 12 ani. Elevii vor fi însoțiți de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei. Solicitările pot fi transmise până pe 26 noiembrie 2023 la adresa electronică edufin@bnm.md  . Vizitele vor fi organizate la fiecare oră fixă, în intervalul 9.00-16.00.

Evenimentul de educație financiară „Drumul banilor” a ajuns la cea de-a V-a ediție și promovează în rândul tinerilor cetățeni dezvoltarea culturii financiare ca bază pentru o bunăstare personală de perspectivă.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter