Politic

Deputaţii Alexandr Nesterovschi şi Irina Lozovan, plasați în arest preventiv

Deputaţii Alexandr Nesterovschi şi Irina Lozovan, plasați în arest preventiv

Deputaţii Alexandr Nesterovschi şi Irina Lozovan au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Nesterovschi a fost dus după gratii, iar Lozovan va sta în arest la domiciliu in urma deciziei Judecătoriei Chişinău. Cei doi vor contesta deciziile. Astăzi a fost și şedinţa de judecată în privinţa lui Mihail Bagas, candidatul Ligii Orașelor și Comunelor la funcția de primar al municipiului Chișinău.

Deputatul Alexandr Nesterovschi sa sta 30 de zile după gratii, în izolatorul CNA.

Alexandr Nesterovschi, deputat., „Eu am zis, este un proces politic. Se luptă cu cei care iubesc Republica Moldova. – Este adevărat că aţi primit 5000 de euro, lunar, de la Ilan Şor? – Nu, desigur.”

IULIAN PACIURCA  avocat: „Clientul meu pledează nevinovat. Şi-a rezervat dreptul de a se abţine de la careva declaraţii, în legătură cu faptul că este necesar să-şi formeze strategia de apărare. Instanţa a admis demersul procurorului şi a aplicat arest preventiv pe un termen de 30 de zile, care evident va fi contestat de către noi la Curtea de Apel Chişinău.”

Tot astăzi, magistraţii au dat deputatului Irina Lozovan un mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile. Sedinţa de judecată a avut loc în lipsa acesteia.


LILIAN RUDEI avocat: „Clienta nu-şi recunoaşte vina. MUSCA Suntem gata să conlucrăm cu organul de urmărire penală, să ne prezentăm la solicitările organului. – De ce clienta dvs nu a fost prezentă? – Din motive de sănătate.”

Pe numele lui MIHAIL  Bagas, magistraţii au emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. El a fost reţinut pe 21 septembrie și este suspectat de pregătire și complicitate la finanțarea ilegală a partidelor politice, de un grup criminal organizat, în proporții deosebit de mari.


Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, au rămas fără imunitate parlamentară pe 21 septembrie. Ei sunt vizați într-un dosar penal de finanțare ilegală din partea unui grup criminal organizat. Potrivit procurorilor, de la începutul anului, Nesterovschi ar fi acceptat sprijin financiar din partea grupului criminal Șor și ar fi organizat schema ilegală de finanțare a Partidului "Renaștere". În cadrul percheziţiilor de joi, procurorii au găsit aproape 692 de mii de lei, în diferite valute, drept probe la dosar. Reamintim că, în luna martie, ambii deputaţi au anunţat că părăsesc fracţiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și se alătură Mișcării Pentru Popor, platformă prin care condamnatul penal, Ilan Şor, îşi organiza protestele anti-guvernamentale. Ulterior au anunţat că aderă la Partidul Renaștere.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter