Actualitate

Analiști politici, despre demisia lui Marcel Spatari

Demisia lui Marcel Spatari
Sursa video: TVR MOLDOVA

Unii analiști politici de la Chișinău cred că prin demisia lui Marcel Spătari, Guvernul Republicii Moldova a pierdut unul dintre cei mai buni miniştri. Ei sussțin că Spătari a fost cel mai bun comunicator din cadrul Executivului, dar şi cu cele mai multe reuşite iar, în scurt timp, vor urma și alte schimbări în echipa guvernamentală.

ANATOL ŢĂRANU, analist politic: „A plecat unul din cei mai buni miniştri, cel puţin, după părerea mea, cel mai bun comunicator din cadrul guvernului. Explicaţia oficială este una absolut plauzibilă, motive personale. Guvernul Republicii Moldova pierde cele mai preţioase cadre, în condiţiile în care acolo există un deficit de cadre competente şi la locul lor."

STAS MADAN, expert economic: „Principala realizare a domniei sale ca ministru este că a reuşit să dea o pondere acestui minister, în agenda publică. Pleacă, lăsând în urmă anumite instrumente pe care statul va putea face uz şi mai departe."

Analiştii cred că demisia lui Marcel Spatari de la Ministerul Muncii nu a fost una politică, dar în interiorul guvernării ar exista anumite turbulenţe.

ANATOL ŢĂRANU, analist politic: „Există o instabilitate guvernamentală. Ceva se întâmplă la nivelul partidului de guvernare, a guvernării per ansamblu. După toate probabilităţile, suntem în pragul unei schimbări majore la nivel de guvern. "

Și jurnalistul Nicolae Negru consideră că plecarea lui Marcel Spatari nu este o decizie luată prin prisma argumentelor politice.

NICOLAE NEGRU, editorialist: „Dacă ar fi de făcut remanieri, desigur că nu Marcel Spatari nu ar fi fost persoana care trebuia remaniată. Nu trebuie de dramatizat lucrul acesta. Se mai întâmplă. Ar fi regretabil dacă ar începe o luptă intestină în interiorul PAS. Sper că liderii PAS-ului sunt oameni responsabili şi nu vor ceda emoţiilor sau anumitor interese poate. Există intenţii de a certa pe unii, pe alţii, Se lucrează împotriva stabilităţii Republicii Moldova."  

Guvernul Republicii Moldova, condus de prim-ministrul Natalia Gavriliţa a fost învestit în 6 august 2021.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter