Actualitate

O nouă ediție a Moldova Youth Forum va fi organizată anul acesta la Comrat

post-img
MYF2023

Ce-a de-a doua ediție a evenimentului Moldova Youth Forum 2023 (MYF2023) va fi organizată în perioada 30 iunie – 2 iulie pe stadionul orașului Comrat.

Moldova Youth Forum este cel mai mare forum dedicat tinerilor din Republica Moldova, care are scopul să ofere tinerilor șansa de a interacționa cu experți naționali și internaționali și de a aborda subiectele de interes public. 

În jur de 200 de tineri din diferite regiuni ale țării vor avea ocazia să participe la paneluri de discuții, activități interactive și educative și să însușească despre tot ce înseamnă Uniunea Europeană, viitorul Republicii Moldova în Uniunea Europeană, vor afla ce presupune era digitală și de ce este importantă implicarea tinerilor în domeniile: politic, social, cultural și despre cât de importantă este luarea deciziilor asumate, pentru a avea un trai decent, într-o țară prosperă.  

Totodată, cei 200 de participanți vor avea ocazia să se inspire de la speakerii naționali și internaționali, asta pentru că vor fi prezenți înalți oficiali de stat, ambasadori și europarlamentari. Printre principalele gazde ale evenimentului vor fi Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu; ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu; Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Moldova, Kent D. Logsdon; fostul prim-ministru al Poloniei, Jan Krzysztof Bielecki, dar și alți oaspeți care vor veni cu mesaje de salut și vor participa la paneluri de discuții. 

Alexandru Demianenco, ofițer de program IRI: „Invităm toți tinerii curioși ai acestei țări să fie membri ai evenimentului Moldova Youth Forum 2023 (MYF2023). Vom avea trei zile pline de activități diverse în care vom aborda subiecte din diferite sectoare de activitate, precum ar fi afacerile europene, științele politice, securitatea, gubernare, cultura electorală. Dacă sunteți tineri, energici și aveți multiple întrebări la aceste subiecte, vă încurajăm să participați la forum, ca să aflați răspunsurile de la oameni profesioniști.” 

Timp de trei zile toți cei prezenți la evenimentul Moldova Youth Forum 2023 (MYF2023) vor mai avea ocazia să adreseze întrebări decidenților politici din cadrul parlamentului și guvernului Republicii Moldova, privind provocărilor cu care se confruntă tinerii în prezent și să-și expună opinia privitor la situațiile care vor să se schimbe cât mai rapid, pentru a avea o țară ce oferă multiple posibilități tinerilor.   

Formularul de aplicare îl puteți găsi accesând acest link: https://forms.gle/N6rnEKvV1rfXK18LA 

Moldova Youth Forum anul acesta este la ce-a de-a doua ediție. Anul trecut s-au reunit 150 de tineri la Chișinău. 

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter