Cultură

Studenţii USM dispun acum de un amfiteatru renovat cu sprijinul Guvernului României. Spaţiul inaugurat a primit numele Reginei Maria

Aula „Regina Maria” la USM
Sursa video: TVR MOLDOVA

Studenţii Universităţii de Stat din Republica Moldova au acum la dispoziţie un amfiteatru modern, renovat şi dotat cu sprijinul Guvernului României. Spaţiul inaugurat astăzi a primit numele Reginei Maria, un elogiu adus acestei personalităţi marcante a spaţiului românesc şi european.

IGOR ŞAROV, rector, Universitatea de Stat din Republica Moldova: „Spuneam în repetate rânduri că după cuvintele Regelui Ferdinand: Nu zidurile fac o şcoală, dar spiritul care domneşte în ea şi sunt sigur că acest spaţiu modernizat cu sprijinul Guvernului României va contribui substanţial şi la îmbunătăţirea calităţii.”

Regina Maria, supranumită Regina Unirii, a avut un rol crucial în destinul şi evoluţia României. Ea s-a folosit de ralaţiile sale dinastice pentru a obţine recunoaşterea internaţională a României Mari la Conferinţa de Pace de la Paris, din 1919.

CRISTIAN ŢURCANU, ambasadorul României în Republica Moldova: „Mă bucur foarte mult să văd o mică oglindire a eforturilor depuse de acest mare personaj istoric aici. Ne aflăm practic într-o aulă extrem de modernă.”

ADRIAN DUPU, secretar de stat, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova: „Acest spaţiu poartă un nume cu mare rezonanţă, numele Regina Maria, o personalitate de excepţie a istoriei noastre naţionale care este un exemplu pentru noi toţi, un model de mândrie naţională.”

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Anatolie Topală, a subliniat sprijinul acordat de România sistemului educaţional din Republica Moldova.

ANATOLIE TOPALĂ, ministrul Educaţiei şi Cercetării: „Sprijinul Guvernului României pe toată perioada noastră de independenţă a fost unul enorm. Noi toţi cunoaştem: peste o mie de grădiniţe renovate, investiţii în şcoli, autobuse şcolare, dotări şi echipamente pentru şcoli, loturi mari de carte românească şi multe alte activităţi de sprijin.”

Renovarea şi dotarea amfiteatrului au costat peste 150 de mii de euro. Proiectul a fost finanţat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter