Social

Un tânăr din Telenești va sta ani mulți după gratii pentru exploatarea sexuală a unei minore

post-img
Închisoare

Un tânăr din Telenești a fost condamnat la 13 ani închisoare pentru că a exploatat sexual o adolescentă. Acesta o cunoscuse pe rețelele de socializare, în timp ce se afla în Germania, și a convins-o să-i trimită filmulețe în care apare nud. Când a revenit în țară, a înregistrat video relațiile sexuale pe care le-a întreținut cu adolescenta de 16 ani. În momentul în care fata a decis să încheie relația cu el, pe motiv că tânărul era violent, a amenințat-o cu arma de foc și a trimis imaginile video intime apropiaților, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că, potrivit declarațiilor adolescentei, aceștia au comunicat online și în 2019, însă pentru scurt timp.

După absolvirea gimnaziului și începerea studenției, la finele lui 2021 au reluat comunicarea. Atunci, tânăra avea 16 ani, iar tânărul de 20 ani a convins-o să-i trimită filmulețe în care apare nud.

Când a revenit din Germania a înregistrat, fără ca adolescenta să fie de acord, filmulețe în care aceștia întrețineau relații sexuale.

Inculpatul le-a folosit cu rol de manipulare, amenințând-o cu publicarea lor pe internet și trimiterea către rude și alte persoane apropiate în cazul în care aceasta ar refuza să întrețină relații sexuale. Tânărul i-a făcut cadou un iPhone și și-a impus controlul asupra comunicărilor și conturilor fetei.

În iarna anului 2023, când adolescenta a hotărât să pună capăt relației, inculpatul a trimis imaginile cu caracter intim părinților adolescentei, cumetrilor și vecinilor. La primirea fișierelor, părinții adolescentei s-au deplasat la locul ei de trai și de studii, unde au discutat, după care au anunțat autoritățile.

Pe lângă pedeapsa cu închisoare, inculpatul urmează să achite 200 de mii de lei în calitate de prejudiciu moral. De asemenea, Judecătoria Orhei, sediul Telenești, a dispus și achitarea de către inculpat a sumei de 15 mii de lei pentru prejudiciul material cauzat.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter