Politic

Maia Sandu: Numărul cetățenilor Republicii Moldova care pleacă la muncă din Federația Rusă în statele europene este tot mai mare

post-img
Maia Sandu

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a declarat în interviul oferit pentru Veridica.ro că „Putin nu se va opri, până nu va fi oprit și că este în intereseul Republicii Moldova ca Ucraina să câștige războiul cu Rusia” și că numărul cetățenilor moldoveni care pleacă la muncă din Federația Rusă în statele europene este din ce în ce mai mare.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu este convinsă că prețurile vor crește, iar Republica Moldova inlusiv va suporta costuri mai mari.

„ Toată lumea trebuie să înțeleagă că Putin nu se va opri dacă nu va fi oprit și dacă Putin nu va fi oprit, costurile vor fi mult mai mari pentru toți. Bineînțeles, Ucraina face sacrificiul suprem. Dar da, dacă Kremlinul nu este oprit, atunci cu toții vom suporta costuri mult mai mari. Și este în interesul tuturor, nu doar în interesul Ucrainei și în interesul Republicii Moldova ca Ucraina să câștige acest război, să fie ajutată”, a declarat Maia Sandu în interviu.

Totodata, Maia Sandu susține și va continua să susțină Ucraina, pentru a o ajuta în războiul cu Rusia.

„ Acum și eu contez și cred în unitatea lumii democratice și sper că Ucraina va obține în continuare tot sprijinul de care are nevoie și suntem recunoscători pentru tot ajutorul pe care l-a primit până acum din partea mai multor țări. Republica Moldova încearcă să ajute cum poate, inclusiv antrenând geniști din Ucraina, oferind sprijin, bineînțeles, unui număr mare de refugiați care au ales să rămână în Republica Moldova, oferind sprijin umanitar și promovând cauza victoriei Ucrainei în lume. Pentru că de fiecare dată când am ocazia, vorbesc despre nevoia de a sprijini Ucraina”, a spus Maia Sandu.

Președintele R. Moldova s-a referit și la cetățenii Republicii Moldova care revin din Federația Rusă sau care care au depus actele să-și recapete cetățenia Republicii Moldova.

„Știm despre faptul că mulți cetățeni moldoveni pleacă din Federația Rusă la muncă în statele europene și acest număr este tot mai mare”, a conchis Maia Sandu.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter