Justiție

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, a fost audiat astăzi la PCCOCS. Are statut de bănuit

Alexandru Jizdan are statut de bănuit

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, a fost audiat astăzi la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Procurorii i-au atribuit statut de bănuit în două cauze penale – fals în declarații și îmbogățire ilicită. Fostul ministru a declarat că va coopera cu anchetatorii pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Ieri, s-au făcut percheziţii în cinci locuri din  Chișinău și Republica Moldova și au fost luate pentru cercetări  documente și un dispozitiv de stocare a informației. Astăzi, după ce a  fost audiat, Alexandru Jizdan a declarat că nu i-au fost înaintate  învinuirile și este doar bănuit de faptele care îi sunt încriminate.

ALEXANDRU JIZDAN, fost ministru al Afacerilor Interne: „Voi coopera cu ancheta. O să prezint toate argumentele pentru a-mi  demonstra nevinovaţia. Despre partea probatorie o să  discut cu procurorii, probabil suntem la o fază când în care sunt doar  nişte presupuneri. Eu trebuie să vin şi eu cu probele pertinente pentru a  demonstra ca eu nu sunt vinovat. Eu pledez nevinovat. Eu am toate probele pentru a demonstra şi justifica această avere”.

Șeful interimar  al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, a declarat în cadrul unei  emisiuni televizate, din 29 iunie, că Alexandru Jizdan ar fi cercetat și  în dosarul numit Direcția 5. Acest lucru însă a fost negat de Jizdan,  astăzi.

 Investigaţile continuă, iar procurorii vor decide dacă va fi  necesar să-i atribuie statutul de învinuit.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter