Social

Peste 1 300 de refugiați ucraineni și-au găsit locuri de muncă în R. Moldova

post-img
imagine simbol

De la începutul invaziei ruse în Ucraina 1339 cetăţeni refugiați, dintre care 926 femei şi 413 bărbaţi, și-u găsit un loc de muncă în R. Moldova. Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sunt angajaţi în mun. Chişinău (1029), UTA Găgăuzia (57), Bălţi (64).

Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

În luna ianuarie curent și-au arătat disponibilitatea de a încadra la muncă cetățeni ucraineni 94 angajatori, declarând 905 locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, pe parcursul lunii ianuarie 2024, circa 160 cetățeni ucraineni au fost înregistrați în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

ANOFM oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter