Social

VIDEO. Târgul de Crăciun, tradiție de peste 600 de ani în Europa

post-img
imagine simbol

A venit acel moment a anului când veșnica întrebare "Unde facem revelionul?" este parcă nelipsită din multe conversații pe care le avem în ultima vreme. Pentru cei care vor să organizeze altceva în afară de noaptea trecerii dintre ani, vă propunem variante de escapade pentru perioada următoare, relatează stiri.tvr.ro.

Ori la noi în România ori peste hotare, de la Vienna Christmas Market până la Winter Wonderland în Londra, târgurile din perioada de iarnă sunt deja tradiție în marile capitale din lume, și nu numai. Iar această tradiție nu e de azi de ieri. Primele relatări referitoare la târgurile de Crăciun datează din secolul al XIV-lea și vin din Germania.

Conform istoricilor, acolo ar fi avut loc primul târg de acest fel. Numai că denumirea sa era "Târgul de Sfântul Nicolae", ocrotitorul copiilor, sărbătorit la 6 decembrie. De acolo se puteau cumpăra bunătăți și jucării din lemn, pentru a fi dăruite copiilor cuminți.

Un alt loc de referință este în Franța, la Strasbourg. Orașul găzduiește unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Europa. Evenimentul a fost organizat prima dată in 1570 si era cunoscut sub numele de Christkindelsmärik, scrie theculturetrip.com. Potrivit organizatorilor, târgul din Strasbourg atrage în fiecare an peste două milioane de vizitatori. Iar hotelurile și pensiunile din oraș sunt rezervate cu un an înainte.

Dar nu doar orașele de peste hotare au târguri frumoase. Anul trecut, Craiova a fost clasată pe locul 3 în topul târgurilor de Crăciun din Europa. Chiar cu o poziție înaintea faimosului târg de la Viena. Înaintea noastră au fost Polonia pe poziția a doua, iar pe primul loc s-a clasat Ungaria cu cel mai frumos târg din Europa.

Nici anul 2021 nu a fost un an în care Craiova nu s-a remarcat. S-a clasat pe poziția a șasea, înaintea unor orașe precum Bruxelles, Praga sau Manchester.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter