Social

O viață salvată în zbor. Un avion de pe cursa Tbilisi - Chișinău a aterizat de urgență la Istanbul pentru a salva viața unui pasager

post-img
imagine simbol

Astăzi, aeronava companiei aeriene Air Moldova care opera zborul de retur din Tbilisi spre Chișinău, a aterizat de urgență pe aeroportul din Istanbul. În timpul zborului, echipajul a depistat că unul dintre pasageri nu prezintă semne de viață.

Însoțitorii de bord au acționat prompt în conformitate cu regulamentul de acordare al primului ajutor, dar încercările de a resuscita pasagerul păreau a fi fără rezultat.  În timpul resuscitării echipajul de cabină a aplicat toate metodele disponibile pentru resuscitare, au fost folosite atât masca cu oxigen cât și exercițiile de resuscitare cardio-respiratorii. 

Comandantul aeronavei și Echipajul și-au asumat responsabilitatea pentru a efectua aterizarea de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Datorită colegilor noștri din departamentul OCC- Dirijarea Operațiunilor, a fost posibilă aterizarea de urgență la Istanbul, anunță compania aeriană.

La sosire pasagerul a fost asistat de medici care au constat îmbunătățirea stării de sănătate a pasagerului și i-au oferit îngrijirea medicală corespunzătoare. 

Toți pasagerii au fost transportați în scurt timp la Chișinău în siguranță. Pasagerul vizat se simte bine și este în afara pericolului. 

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter