Social

Luptă acerbă pentru fotoliul de director al Colegiului Agroindustrial din oraşul Ungheni

Scandal la Ungheni
Sursa video: TVR MOLDOVA

Scandal la Colegiul Agroindustrial din oraşul Ungheni. Fostul manager, Ion Oboroc, care a câştigat, luna trecută, concursul pentru un nou mandat, acuză reprezentanţii Ministerului Agriculturii că ar tergiversa numirea sa în funcţie. Între timp, contracanditatul lui Oboroc, care nu a reuşit să acumuleze punctajul necesar, a fost numit director interimar. Ministerul Agriculturii spune însă că a anulat rezultatele concursului, iar candidaţii au fost anunţaţi despre acest lucru.

Concursul pentru funcţia de director al Colegiului Agroindustrial din Ungheni s-a desfăşurat la sfârşitul lunii iunie. Rezultatele finale au fost anunţate în cinci iulie. Fostul manager al instituţiei, Ion Oboroc, a obţinut 7,9 puncte, iar contracandidatul său, Vitalie Sîrbu, a primit din partea comisiei 5,6 puncte. Sîrbu, profesor de istorie în cadrul instituţiei, a contestat rezultatele.


ION OBOROC, fostul director al Colegiului Agroindustrial din Ungheni: „Pe data de 18 am fost chemat la un fel de audieri. În baza unor contestaţii care nu aveau relevanţă.  Şi după aia, mi s-a făcut cunoştinţă că ordinul, că deja expiră, din data de 20 nu mai sunt director.  Expiră mandatul. Şi în 20 iulie, fără să fiu anunţat, din alte surse, am aflat că trebuie să vină, cineva de la minister să-l pună interimat, în funcţie, pe domnul Sârbu Vitalie, care era deja în instituţie.”

Vitalie Sîrbu susţine că a fost anunţat despre anularea rezultatelor concursului, dar mai spune că a acceptat propunerea Ministerului Agriculturii de a asigura interimatul funcţiei de director al colegiului.

VITALIE SÎRBU, director interimar al Colegiului Agroindustrial: „Nu-i bătut în cuie că eu sunt director. Deci o să fie un nou concurs.  Eu îs pe jumătate de an. După jumătate de an se va organiza un nou concurs, poate şi mai devreme. Eu cred că o să încerc.”

Secretarul de Stat de la Ministerul Agriculturii, Sergiu Gherciu, ne-a declarat că rezultatele concursului au fost anulate după ce s-a constatat că o probă a fost viciată.


SERGIU GHERCIU, secretarul de stat, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare: „Concursul a fost viciat de anumiţi membri a comisiei de selectare. Comisia a ajuns la concluzia că se repetă cu aceşti candidaţi proba interviului.”

Gherciu nu exclude că un nou concurs ar putea avea loc în septembrie, iar decizia de a-l numi pe Vitalie Sîrbu în funcţia de director interimar a fost luată după consultările cu profesori Colegiului.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter