Economic

Ciucă, la Forumul preşedinţilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru: România a devenit cel mai important investitor din R. Moldova

post-img
Nicolae-Ionel Ciucă

Preşedintele Senatului României, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, în cadrul Forumului preşedinţilor Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, care s-a desfăşurat la Iaşi, că schimburile economice dintre România şi Republica Moldova s-au triplat în ultimii zece ani.

El a precizat, totodată, că România a devenit principalul partener comercial al Republicii Moldova, dar şi principalul investitor străin din Republica Moldova.

"Dacă ne gândim la relaţiile economice dintre România şi Republica Moldova, acum zece ani, schimburile economice erau de un miliard de euro. Astăzi discutăm de trei miliarde de euro. Practic, într-o decadă, în zece ani, s-au triplat. România a devenit cel mai important investitor din Republica Moldova. Avem investiţii de peste 400 milioane de euro şi, totodată, România a devenit principalul partener comercial, exporturile din Republica Moldova fiind direcţionate, preponderent, marea majoritate către România", a afirmat Ciucă, potrivit Agerpres.

Referindu-se la contextul de securitate din regiune, Nicolae Ciucă a precizat că şi "capacitatea de rezilienţă a Republicii Moldova va creşte o dată cu întărirea colaborării cu România".

Preşedintele Senatului României a fost însoţit la Iaşi de comisarul european Adina Vălean şi de europarlamentarul Rareş Bogdan.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter