Actualitate

Sergiu Bejan, şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, este pus sub învinuire în dosarul penal privind construcţia drumului Leova-Bumbăta. Acesta respinge acuzațiile care i se aduc

Sergiu Bejan, şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, este pus sub învinuire în dosarul penal privind construcţia drumului Leova-Bumbăta. Acesta respinge acuzațiile care i se aduc

Sergiu Bejan, şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor, este pus sub învinuire în dosarul penal privind construcţia drumului Leova-Bumbăta, în care sunt suspiciuni că s-au risipit bani publici. Informaţia a fost confirmată, în exclusivitate pentru TVR MOLDOVA, de şefa Procuraturii Anticorupţie, Veronica Dragalin, invitată la emisiunea Punctul pe Azi. În replică, şeful ASD, Sergiu Bejan a respins acuzaţiile, convins că ancheta îi va demonstra nevinovăţia.

ZFR

Dosarul penal privind construcția drumului Bumbăta-Leova, în care şeful Administraţiei de Stat a Drumurilor are statut de învinuit, e în faza de acumulare a probelor, a declarat procurorul şef de la  Anticorupţie.

VASILE MUNTEANU jurnalist TVR MOLDOVA: Ce statut are directorul Administraţiei de Stat a Drumurilor?

VERONICA DRAGALIN şef, Procuratura Anticorupţie: Dacă nu greşesc, are statut de învinuit, i-a fost adus la cunoştinţă ordonaţa de punere sub învinuire. Dar, în total, nu vă pot spune câte alte persoane sunt vizate dar când au fost efectuate perchiziţiile, s-au desfăşurat în mai multe locuri, nu e vorba doar de o singură persoană.

Într-un răspuns pentru TVR MOLDOVA, şeful ASD, Sergiu Bejan, a respins acuzaţiile şi a declarat că la mijloc, de fapt, ar sta interese ascunse a unor persoane dar a refuzat să ofere alte detalii. În aceleaşi emisiune, însă, Veronica Dragalin a dat de înţeles că în acest dosar ar urma să fie audiat chiar ministrul Infrastructurii, Andrei Spânu.

VASILE MUNTEANU jurnalist TVR MOLDOVA: -Andrei Spânu a fost luat la întrebări sau nu?  

VERONICA DRAGALIN şef, Procuratura Anticorupţie: Din câte am cunoscut, nu a fost audiat deocamdată în acest dosar.

-Deocamdată?

- Dosarul e în desfăşurare.

Un alt subiect la care Dragalin a venit cu precizări ţine de evaluarea externă a procurorilor anticorupţie. Până pe 13 iunie, aceştia au timp ca să decidă dacă demisionează din sistem sau se supun evaluării integrității etice și financiare. Șefa Procuraturii Anticorupție a menționat că doi procurori şi-au depus deja cererile de demisie.

VERONICA DRAGALIN şef, Procuratura Anticorupţie: Problema e că procurorii din sistem nu au încredere că va fi o evaluare obiectivă. Dacă am fi siguri că va fi una obiectivă, nu cred că ar fi cineva stresat. Dar, asta e frica.

Veronica Dragalin a marcat ieri doi ani de când a câştigat concursul pentru şefia Procuraturii Anticorupţie.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter