Politic

Două persoane au fost admise la proba interviului pentru funcția de președinte al Curții de Conturi

post-img
Două persoane au fost admise la proba interviului pentru funcția de președinte al Curții de Conturi
Sursa foto: multimedia.parlament.md

Tatiana Șevciuc și Marin Gospodarenco au fost admiși la proba interviului în cadrul concursului pentru selectarea candidaților la funcția de președinte al Curții de Conturi. O decizie care prevede acest lucru a fost aprobată de membrii Comisiei de control al finanțelor publice, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Trei persoane au depus dosarele la concurs, unul dintre dosare fiind incomplet. Respectiv, doi candidați au fost admiși la proba interviului. Atât Marin Gospodarenco, cât și Tatiana Șevciuc au experiență în domeniul de finanțe publice. Anterior, aceștia au activat în cadrul Curții de Conturi. Marin Gospodarenco a fost șef de direcție, iar Tatiana Șevciuc a fost numită de Parlament, în 2022, în funcția de membră a Curții de Conturi.

Candidatul care va obține cel mai mare punctaj va fi propus Parlamentului spre numire în funcția de președinte al Curții de Conturi. Potrivit legislației, preşedintele Curții de Conturi se numeşte de Parlament, pe un termen de 5 ani, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter