Justiție

Închisoare pentru acțiuni violente cu caracter sexual săvârșite în privința unui deținut minor

post-img
Condamnare
Sursa foto: Bizlaw

Un tânăr de 20 ani, care își ispășește pedeapsa într-un penitenciar din republică, a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru comiterea acțiunilor violente cu caracter sexual săvârșite asupra unui deținut minor. Sentința i-a fost dictată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, iar pedeapsa urmează să fie ispășită în penitenciar de tip semiînchis

Procurorii au demonstrat vinovăția acestuia în săvârșirea a două episoade de acțiuni violente cu caracter sexual manifestate prin homosexualitate. Acțiunile au fost săvârșite prin constrângere psihică și fizică asupra deținutului despre care se știa că este minor.

Inculpatul a fost ajutat de către un alt deținut care a supravegheat tot timpul la ușă, ca să nu fie văzuți de cineva. Acțiunile acestuia au fost calificate ca complicitate la săvârșirea infracțiunii. Însă instanța l-a achitat. Acuzatorii consideră sentința ilegală și anunță că o vor contesta.

Sentința de condamnare la nouă ani de închisoare nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter