Extern

Noi atacuri asupra porturilor din regiunea Odesa

post-img
Atac cu rachete asupra Ucrainei
Sursa foto: facebook/zelenskiy.official

Un om a murit şi infrastructura portuară din regiunea Odesa a fost afectată în urma atacului aerian din timpul nopţii, a anunţat guvernatorul ucrainean Oleh Kiper, scrie mediafax.ro.

Ruşii au lovit infrastructura portuară din regiunea ucraineană Odesa într-un atac cu rachete. Un agent de securitate a murit şi un terminal de marfă a fost avariat, a declarat joi guvernatorul regiunii, potrivit Reuters. 

Porturile din Odesa au fost vizate de atacurilor ruseşti după ce Moscova s-a retras din acordul privind cerealele din Marea Neagră. Înţelegerea negociată de Turcia şi ONU a permis exportul de cereale din porturile din Odesa timp de aproape un an.

Guvernatorul din Odesa, Oleh Kiper, a declarat că ruşii au folosit rachete Kalibr asupra unui port din regiune. Rachetele au fost lansate de pe un submarin din Marea Neagră.

Kiper a spus că o clădire de birouri a fost distrusă şi două maşini au fost avariate. Forţele aeriene ucrainene au anunţat că nu au putut să doboare rachetele Kalibr, din cauza furtunii.

author-img_1

Cristina Popescu

Reporter