Politic

Secretarul executiv al Gărzii Tinere a Partidului Socialiștilor, Victor Poleacov, este noul pretor al sectorului Rîșcani din municipiul Chișinău

video

Secretarul executiv al Gărzii Tinere a Partidului Socialiștilor, Victor Poleacov, este noul pretor al sectorului Rîșcani din municipiul Chișinău. Despre legitimitatea numirii, Primăria susține că au fost respectate toate normele legale. Fostul pretor, demis in septembrie 2023, și-a recâștigat în instanță funcția.

Fostul pretor, Vlad Melnic, a fost demis de primarul Ion Ceban. Melnic a dat Primăria în judecată și a câștigat pentru că ar fi fost demis ilegal. Cu toate acestea, decizia a a numi un nou pretor s-a luat pe 16 ianuarie dar anunțul oficial s-a făcut abia astăzi.

PRETURA SECTORULUI RÎȘCANI: „Astăzi a avut loc o ședință de lucru a Preturii Sectorului Rîșcani condusă de noul pretor, dl Victor Poleacov, numit în funcția prin Dispoziția Primarului General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, din 16 ianuarie".

Victor Poleacov a scris pe o rețea socială că salută numirea în funcție și dă asigurări că Pretura Râșcani nu va fi transformată într-un loc de confruntare politică.

VICTOR POLEACOV, PRETOR SECTORUL RÂȘCANI: „Eu cred că Pretura nu este un loc de confruntare politică. Nu am fost aleși de popor pentru discursurile aprinse de pe tribună, teze înalte și retorică ostilă. Principalul meu dușman sunt gropile de pe drumuri, lipsa iluminatului stradal, scurgerile acoperișurilor, sărăcia populației, etc."

Fostul pretor Vlad Melnic are in buzunar decizia instantei care a constatat că demiterea lui este ilegală. Primăria Chișinău ne-a comunicat însă că la noua numire au fost respectate toate normele legale.

PRIMĂRIA CHIȘINĂU: „Numirea a fost legală. Primăria Chișinău a contestat decizia instanței prin care Vlad Melnic a fost restabilit. După ce a fost emis actul administrativ de eliberare din funcție și i-a fost adus la cunoștință domnului Melnic".

Vlad Melnic l-a acuzat pe Ion Ceban că vrea să lucreze doar cu susţinătorii partidului său şi l-a demis din funcție pe criterii politice. El a refuzat să comenteze noua numire și situația creată.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter