Actualitate

FOTO. Lansarea celor patru volume enciclopedice despre ecologia R. Moldova, semnate de Arcadie Capcelea, prezentate silvicultorilor

post-img
sursa foto: Moldsilva

Patru volume importante despre ecologie și impact ecologic în Republica Moldova, semnate de autorul Arcadie Capcelea, doctor în geografie și doctor habilitat în biologie, au fost lansate și prezentate publicului din ramura silvică.

La ședința de directorat (cu participarea directorilor entităților silvice teritoriale) în cadrul Agenției ”Moldsilva”, autorul – fost ministru al Mediului și Amenajării Teritoriului, a prezentat silvicultorilor rezultatul unei munci impresionante de mai mulți ani. Practic este o sistematizare unică a domeniului ecologic din țara noastră, iar titlurile vorbesc despre un aranjament cronologic migălos cu aspecte importante, inclusiv din istorie, despre care autorul menționează: ”Inițial a fost ideea de a realiza o scurtă istoriografie a protecției mediului din Republica Moldova. Ulterior, în proces de lucru, am înțeles că e necesară o abordare mai largă și drept rezultat, astăzi vă prezint cele patru volume, inclusiv despre reflecția în societate a problemelor ecologice”, se arată într-o notă informativă a Agenției ”Moldsilva”.

sursa foto: Moldsilva


Lansarea ciclului de lucrări „Istoria ecologică regională. Contribuții la fundamentarea teoretică”, „Istoria ecologică a Republicii Moldova. Personalități marcante”, „Istoria ecologică a Republicii Moldova. Evoluția organizării și administrării protecției mediului”, „Istoria ecologică a Republicii Moldova. Evoluția interacțiunilor omului și naturii”, este o premieră cu aspect enciclopedic și, cu siguranță, este importantă pentru oamenii ce creează și dezvoltă păduri, ei fiind în prima linie de impact cu natura.

sursa foto: Moldsilva


”Apreciem la justa valoare aceste volume unice, care prezintă interes pentru o categorie vastă de cititori, în care se regăsesc studenți, cercetători și angajați ai structurilor de mediu. Pentru silvicultori este important să cunoască impresiile și atitudinea unei asemenea personalități față de istoria, prezentul și problemele domeniului mediului”, a declarat Victor Durbală, director al Agenției ”Moldsilva”.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter