Actualitate

Ambasadorul României la Chişinău: "Lucrările de modernizare la Liceul cu predare în limba română din Comrat continuă"

post-img
Ambasadorul României la Chişinău, Irina Vlah

Ambasadorul României la Chişinău, Excelența Sa Cristian-Leon Ţurcanu a avut prima sa întrevedere, la Comrat, cu başcanul Irina Vlah. În cadrul acesteia, diplomatul a vizitat și Liceul cu predare în limba română din Comrat.

"Lucrările de modernizare la Liceul cu predare în limba română din Comrat continuă, cu speranța unei finalizări în viitorul apropiat. Proiectul finanțat cu aproximativ 800.000 de euro de Guvernul României si sprijinit financiar de autoritățile de la Chișinău și autoritățile din UTAG vine să îmbunătățească condițiile procesului de învățământ în limba română de care beneficiază nu doar elevii din Comrat, ci și din alte localități din împrejurimi", a scris diplomatul pe pagina sa socială.

Ambasadorul României la Chişinău


Alături de Bașcanul Irina Vlah, Ambasadorul României la Chişinău a vizitat noul corp de clădire al liceului, care la finalizare va oferi condiții europene pentru procesul de educație.

Cristian-Leon Ţurcanu, Irina Vlah


"Totodată, am discutat despre modalitățile prin care autoritățile de la București pot să continue sprijinul pentru dezvoltarea, în continuare, a învățământului în limba română din Gagauzia, care deschide perspective educaționale și profesionale noi și europene tinerilor din regiune", precizează Excelența Sa Cristian-Leon Ţurcanu.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter