Social

Condiţii mai bune în Spitalul raional Floreşti: Mai multe secţii au fost reparate şi dotate cu echipament de ultimă generaţie

Spitalui raional Florești
Sursa video: TVR MOLDOVA

Condiţii mai bune pentru pacienţii şi angajaţii Spitalului raional Floreşti, după ce mai multe secţii au fost reparate şi dotate cu echipament de ultimă generaţie. Modenizarea a fost făcută cu sprijinul financiar al unei fondaţii olandeze şi a Consiliului raional.

"Curat, aranjat. Ne hrăneşte bine. Doctorii au grijă de noi, Dumnezeu să le dea sănătate."

Spitalul raional Floreşti arată acum diferit decât majoritatea instituţiilor medicale raionale. Mai multe secţii au fost renovate din temelie şi dotate cu utilaj performant, în special, cele de Ginecologie şi Pediatrie. "Nu aveam noptiere, nu avem paturi, podele erau cu linoleum. Clădirea a fost construită în 1975, până acum nu a fost renovată."

Lucrările de reparaţie au durat aproape cinci ani. A fost modernizat şi blocul alimentar, unde pot lua masa peste 400 de pacienţi.

"Avem nou frigidere, mese, aragaze. Este mai uşor de lucrat. În asemenea condiţii e mai uşor să lucrăm decât înainte."

Lucrările de renovare au costat peste două miloane de euro. O parte din bani a fost oferită de Fundația olandeză "Max face posibilul", iar cealaltă de Consiliul raional Floreşti.

ION MANOLE, vicedirector, Spitalul raional Floreşti: "Aceste secţii au fost supuse unor reparaţii capitale calitative şi reparate fiecare etaj şi au fost cheltuite peste un milion de lei. Acum pacienţii au condiţii bune, sunt mulţumiţi, vin cu plăcere la noi la tratament, pleacă încă şi mai mulţumiţi."

Sistemul vechi de aprovizionare cu apă a fost înclocuit cu unul modern, care permite o economie de peste 30 la sută la factura pentru energie. Anul viitor, vor fi renovate alte secţii.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter