Social

Angajații subdiviziunilor MAI, instruiți în domeniul gestionării situațiilor de urgență și combaterii traficului internațional de droguri, precum și a depistării documentelor de călătorie false

post-img
polițiști
Sursa foto: imagine simbol

Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, a avut, recent, o întrevedere oficială cu o delegație a Comandamentului General al Jandarmeriei Republicii Turcia, condusă de generalul-locotenent Hüseyin Kurtoğlu. În cadrul ședinței, oficialii au făcut schimb de informații privind gestionarea situațiilor de urgență în fiecare stat.

Astfel, Jandarmeria Republicii Turcia s-a arătat dispusă să efectueze o serie de instruiri practice pentru pregătirea scafandrierilor și echipelor de intervenție în caz de cutremur, precum și să furnizeze echipament specializat pentru intervenții. 


Un alt domeniu de colaborare este combaterea traficului internațional de droguri, depistarea documentelor de călătorie false la frontierele Republicii Moldova și Republicii Turcia, precum și crearea mecanismelor de control și combatere a traficului de ființe urmare. În acest sens, au fost stabilite relații de cooperare operațională.


La fel, oficialii au discutat despre posibilitatea de a dona echipamente specializate pentru BPDS ,,Fulger” și BDS „Scorpion”, precum și de a spori capacitățile profesionale ale brigadelor, prin construcția și amenajarea terenurilor de sport, de antrenamente cu armele, inclusiv oferirea echipamentelor și tehnicii specializate pentru intervențiile antiterorism.


Totodată, partenerii din Republica Turcia și-au exprimat disponibilitatea de a organiza cursuri de instruire în domeniile de formare profesională, cum ar fi oferirea primului ajutor, pregătirea șoferilor, detectare și supravegherea tutunului, investigarea locului crimei, precum și operațiuni tactice și tehnice pentru subdiviziunile specializate.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter