Recomandări

TRADIȚII: Sfinţirea Bisericii din satul A. I. Cuza, Cahul - Uniţi într-o singură inimă

post-img
Tradiții
Sursa foto: TVR MOLDOVA

Biserica a fost şi rămâne filonul faptelor bune, locul unde dragostea, jertfirea şi lucrarea misionară şi-au găsit adăpost, au prins curaj şi s-au revărsat în lume. În satul Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul, spiritul românesc este moştenit la naştere şi cultivat pe parcursul vieţii, astfel încât să fie dus mai departe din generaţie în generaţie.

Echipa emisiunii ,,TRADIŢII” a participat la sfinţirea Bisericii ,,Sf. Ierarh Nicolae”, cel mai vechi edificiu din localitate. Chiar dacă a fost supusă multor nelegiuiri, schimbându-i-se deseori destinaţia, biserica a rămas în picioare şi a fost refăcută mereu cu sprijinul şi prin truda localnicilor.

Tradiții

Sâmbătă, 18 iunie, ora 17.00, la TVR MOLDOVA, urmăriţi o ediţie despre evenimentul de sfinţire, la care au participat Înalţi Ierarhi ai Patriarhiei Române: Înaltpreasfinţitul Petru, Mitropolitul Basarabiei; Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, Episcopul Sofronie al Oradiei, Episcopul Galaction al Alexandriei și Teleormanului şi Episcopul Ortodox Român Siluan al Ungariei. 

Emisiunea Tradiții

Episcopul Basarabiei de Sud, PS Veniamin: ,,Când casa lui Dumnezeu este împodobită, când sufletele noastre sunt înnobilate cu virtuţi, atunci viaţa noastră este plină de nădejde şi de bucurie”.

Tradiții

 Episcopul Oradiei, Preasfinţitului Sofronie: ,,Să nu uităm că avem o datorie de împlinit, să nu uităm că avem un patrimoniu moştenit de la strămoşi începând cu credinţa, cu limba, cultura, datinile noastre, să nu uităm că suntem fiii şi fiicele aceluiaşi neam". 

Tradiții

Locuitorii din Alexandru Ioan Cuza, Cahul, ţin enorm la istoria lor, la tradiţii şi obiceiuri, iar biserica îi uneşte într-o inimă. Slujba de sfinţire a fost o ofrandă adusă lui Dumnezeu la 30 de ani de la reluarea activităţii Mitropoliei Basarabiei. 

Tradiții

Emisiunea „TRADIŢII” este difuzată sâmbăta, de la ora 17.00, la TVR MOLDOVA (reluare – duminică, de la ora 13.00, vineri, de la ora 10.00).

Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul național - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului. 

 Pagina de Facebook a emisiunii: https://www.facebook.com/emisiuneatraditii.

author-img_1

Constantin Uzdris

Reporter