Cultură

Actori de referinţă de la două teatre româneşti sunt aşteptaţi la Chişinău, în perioada 25-29 martie

Actori de referinţă de la două teatre româneşti sunt aşteptaţi la Chişinău, în perioada 25-29 martie

Actori de referinţă de la două teatre româneşti sunt aşteptaţi la Chişinău. Cea de-a 9-a ediţie a proiectului "Teatrul românesc la București, Iași și Chișinău" va aduce în faţa publicului din Republica Moldova piese apreciate şi aşteptate de spectatorii de pe ambele maluri ale Prulului. Turneul se va desfăşura în perioada 25 – 29 martie şi va fi găzduit de Teatrul Naţional "Mihai Eminescu".

Cea de-a noua ediţie a proiectului cultural "Teatrul românesc la București, Iași și Chișinău" va aduce în faţa spectatorilor basarabeni maeştri ai scenei românești. Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Iași va prezenta piesa "1984", un spectacol de Claudiu Goga, după celebrul roman de George Orwell, care suprinde realităţile lumii de astăzi, cu multe întrebări retorice.

În cea de-a doua zi a turneului, actorii Teatrului din Iași vor juca "Gaiţele", o valoroasă comedia în regia lui Ovidiu Lazăr.

Spectacolul "TITANIC VALS", de Tudor Mușatescu, va fi readus în lumina reflectoarelor de actorii Teatrului Naţional "I. L. Caragiale" București. Publicul se va putea reîntâlni cu actori de referinţă din teatrul românesc, Dan Puric, Adela Mărculescu şi Amalia Ciolan. Spectacolul va avea loc în data de 28  martie.

Turneul va culmina cu piesa "Cei drepţi", după Albert Camus, iar pe scenă vor urca, la fel, actorii Teatrului  Național "I. L. Caragiale" București", precum Maia Morgenstern, Marius Manole, Raluca Aprodu şi Marius Bodochi.

Proiectul  "Teatrul românesc la București, Iași și Chișinău" a fost lansat în 2014 la iniţiativa regretatului actor şi regizor Ior Caramitru.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter