Actualitate

Anatol Șalaru: Cele 6 posturi tv trebuiau interzise, nu suspendate. Noi suntem în plin război hibrid cu Rusia

post-img
Anatol Șalaru

Cele 6 posturi tv trebuiau interzise, nu suspendate. Noi suntem în plin război hibrid cu Rusia și toate metodele noastre sunt binevenite atunci când duc la stoparea influenței mediatice rusești în Republica Moldova”, a declarat fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, la Punctul pe AZi.

„Este lupta pentru mințile oamenilor, pentru electoratul lor, pentru Coloana a 5-a. Din punct de vedere democratic, într-o țară normală, nu se închid sursele media doar pentru că au altă părere dar, la noi, în Republica Moldova, este o altă situație. Este război hibrid și Rusia, prin intermediul acestor instituții mass=media își consolidează pozițiile aici și vrea să influențeze cetățenii în luarea anumitor decizii”, a spus Anatol Șalaru.

Deputatul PAS Oazu Nantoi a declarat că decizia suspendării celor 6 posturi tv este întârziată.

„Sunt destul de șocante cifrele care demonstrează că 17% din cetățenii noștri consideră că regimul lui Putin, declanșând agresiunea împotriva Ucrainei, apără pretinsele republici Donețk și Lugansk. 15% consideră că Putin luptă în Ucraina cu nazismul. Noi constatăm că e vorba de persoane în vârstă, agramate, din zona rurală, care se alimentează de la televizor cu propaganda rusă. Una când e vorba de condiții de pace și stabilitate politică, altceva când e vorba de război. Statul ucrainean s-a confruntat cu probleme destul de grave inclusiv în urma trădărilor în interior. Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat societatea noastră dacă armata rusă ar fi ajuns la hotarul nostru. Internetul este plin de fanii lui Putin”, a spus Oazu Nantoi.

Emisiune Punctul pe AZi o puteți urmări în continuare.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter