Actualitate

Europarlamentarul Siegfried Mureşan este convins că Republica Moldova va primi statutul de ţară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană

Siegfried Mure;an

Europarlamentarul Siegfried Mureşan şi-a exprimat convingerea că Republica Moldova va primi statutul de ţară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Totul depinde de ritmul reformelor de la Chişinău, iar succesul lor înseamnă beneficii pentru cetăţeni. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Chișinău împreună cu vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popşoi.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan susţine că  procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a început.  În ultimele săptămânii au fost făcuţi mai mulţi paşi importanți.  

SIEGFRIED MUREŞAN, europarlamentar: "Eu sunt sigur ca Republica Moldova va primi acest statut într-un  interval de timp nu foarte îndepartat, dar nu putem da o data la  momentul de faţă. E foarte important de ştiut ca pe toata durata  procesului vor exista beneficii pentru oameni, sprijin şi Republica  Moldova va începe să participe la tot mai multe proiecte europene. "

MIHAI POPŞOI, deputat PAS, vicepreședintele Parlamentului: „Odată obţinut acest statut de ţară candidat va începe un proces  destul de îndelungat, complex, trebuie să fim realişti, dar în egală  măsură productiv şi important pentru că există deschiderea partenerilor  noştri de la Bruxelles”.

Siegfried Mureșan s-a intâlnit azi cu mai mulţi tineri preocupaţi de subiectul  aderării Republicii Moldova la UE. Aceştia au avut oportunitatea să afle  părerea oficialului în privinţa subiectelor de actualitate.

SIEGFRIED MUREŞAN, europarlamentar: „Am văzut că tinerii din RM au aceleaşi dorinţe, aşteptări şi preocupări  cu tinerii din restul ţărilor europene. Tinerii îşi doresc să trăiască  într-o ţară în care se pot exprima, libertatea de exmprimare să fie  cultivată, exact aşa ca în UE”.

Siegfried Mureşan este  copreşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter