Sport

Judo-ul devine un sport tot mai popular în rândul copiilor. Număr record de participanți la Campionatul Republicii Moldova

video

Judo-ul devine un sport tot mai popular în rândul copiilor. O demonstrează numărul record de participanți la Campionatul Republicii Moldova pentru două categorii de concurenţi de până la 13 şi 15 ani. Aproximativ 700 de tineri judocani și-au dat întâlnire pe tatami.

Mai multe confruntări ale sportivilor s-au încheiat prin ippon-uri. În timpul competiției, judocanii au reușit câteva procedee spectaculoase, apreciate de public. Laurențiu Gîncescu a fost unul dintre campioni. Şi-a adjudecat șase victorii în limitele de 42 de kilograme.

LAURENȚIU GÎNCESCU, judocan: „Unele lupte le-am câștigat prin ippon, iar în celelalte am reușit alt procedeu bun. A fost destul de dificil, deoarece au fost șase dueluri și a fost greu."

Medaliații au fost premiați de unul dintre idolii lor, judocanul Denis Vieru. El este lider mondial în limitele de 66 de kilograme, iar la vară va încerca să-și treacă în palmares medalia de la Jocurile Olimpice de la Paris.

ROMANELA NOROC, judocană: „Mi-a plăcut competiția. Au fost mulți copii și a fost dificil, dar mi-a plăcut."

SERGIU TINTIUC, vicepreședinte, Federația de Judo, Republica Moldova: „Tot mai multe turnee se desfășoară în Republica Moldova și mă bucură că tot mai mulți copii practică judo-ul."

Cei mai buni tineri sportivi vor concura pe arena internațională.

ANDREI GOLBAN, președinte, Federația de Judo, Republica Moldova: „Acești copii ne vor reprezenta și la Balcaniada din acest an."

La Campionatul Republicii Moldova de Judo, rezervat celor două categorii de participanți -  de până la 13 și 15 ani, au concurat aproximativ 700 de sportivi, un număr record. Turneul s-a desfăşurat la Manejul de Atletică Ușoară din Chișinău.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter